Erhvervsopladning for medarbejder og gæster

Som virksomhedsejer, udlejer af ejendomme, driftsansvarlig for institution eller kommune – er det vigtigt man forholder sig til elbilopladning på eget parkeringsområde.

Ladestanderbekendtgørelsen og det stigende krav fra brugernes side, gør at man som erhvervsvirksomhed allerede nu, skal overveje elbilopladning.

Invester i egen ladeinfrastruktur med en både billig og nem løsning for opladning af egen erhvervsflåde, samt mulighed for at medarbejdere og gæster kan oplade ved virksomheden.

Elbil FLEXCHARGE
Hvorfor selv eje sine ladestationer?

Opbygning af ladeinfrastruktur er en langtidsinvestering på typisk 10 år for selve ladestationen og 40-50 år for elkabler og nettilslutning – så overvej selv at eje installationen og udregn altid investeringen over hele afskrivningsperioden.

Ejer man sin egen ladeinfrastruktur sætter man selv prisen for opladning og bestemmer selv hvem der må oplade.

Kan alle oplade?

Ja, det kræver ikke registrering eller abonnement for elbilbrugeren.

Alle kan oplade med betalings app’en til den pris pr. kWh som ejeren af ladestationen har bestemt.

Prisen pr. kWh vises i betalings app’en, så elbilbrugeren altid kender den faktiske pris for strømmen.

Læse mere om hvordan Charge+ betalingsapp’en opsættes.

 

Hvem står for driften af ladestationen?

En ladeoperatør som FLEXCHARGE kan sikre at ladestationen altid er i drift og at det er muligt at benytte betalingsløsning for opladningerne.

Ved indgåelse af driftsaftale, overvåger FLEXCHARGE ladestationen elektronisk og elbilbrugerne kan ringe på en hotline hvis der opstår problemer.

FLEXCHARGE sender hver måned en transaktionsliste til ejeren af ladestationen, som viser alle opladninger og som gør at ejeren kan modtage elafgiftsrefusion på 86 øre pr. kWh.

Hvem modtager betalingen for opladningen?

Ejeren af ladestationen modtager betalingen fra en opladning via FLEXCHARGE og betaler selv for strømme med sin egen elmåler.

NB: Ejeren af ladestationen der er momsregistreret, kan få refusion for elafgiften på 86 øre pr. kwh.  

Læs mere om elafgiftsrefusionen her…

Hvilken type opladning skal man vælge?

De steder hvor en elbil holder parkeret i løbet af dagen eller natten og som typisk er perioder på 5-12 timer, skal man vælge 11-22 kWh AC opladning.

For knudepunkter med hyppige opladninger over tidsperioder på 10-60 minutter, skal man vælge minimum 50 kWh DC hurtig ladning.

Ladestation med eller uden kabel?

Ladestationen kan købes med eller uden fastmonteret kabel på 6 meter.

Et fastmonteret kabel i ladestationen benyttes oftest ved private parkeringspladser, hvor der ikke er mange forskellige brugere der oplader.

Fordelen ved et fastmonteret kabel er at man ikke skal have sit eget kabel frem fra bagagerummet.

Ulempen med fastmonteret kabel kan være at det ikke efterlades sammenrullet på holderen efter brug og dermed kan beskadiges ved overkørsel eller skidt fra jorden.